עדי שאנן
זהר וילסון

זהר וילסון

אייפק ואלרגיה

מאת עדי שאנן
אלרגיה היא מצב, שבו המערכת החיסונית מופעלת ותוקפת גורמים שונים, שאינם בהכרח מסוכנים באמת, כאילו היו חיידקים, נגיפים או רעלנים קשים. מדובר בסוג של טעות בזיהוי מצד המוח. כשמישהו אלרגי לאבק, למשל, הוא עלול לסבול מתסמינים קשים, אותם יוצרת המערכת החיסונית, שתוקפת את האבק כאילו היה חיידק טורף. זאת משום, שבאופן כלשהו, המוח “למד”, שאבק, או הפרשות הקרדית המצויה באבק, איננו תמים, כי אם אויב, המסכן את הגוף ויש להילחם בו.
לפי ניסיוני, כמעט שלא קיימים בני אדם שאין להם אלרגיות כלל והתופעה מוכרת גם בקרב בעלי חיים.
למה כל זה חשוב? זה חשוב מפני ש:

  • לכל אדם (כמעט) ישנן אלרגיות ורגישויות
  •   תיתכן אלרגיה/רגישות-יתר לכל דבר
  •   כמעט כל תסמין עלול לנבוע מאלרגיה/רגישות-יתר
  •   אלרגיות/רגישויות-יתר הן אחד הגורמים הפחות מובַנים או מוערכים ברפואה המודרנית ומשפיעים על רוב בני האדם, מבלי שחושדים בהם
  •   כל אלרגיה/רגישות-יתר ניתן לבטל בטיפול אייפק

   מניסיוני, אין כמעט אדם שניתן לומר עליו שהוא “בריא לחלוטין”. לכל אחד, כולל ילדים, ישנן תסמינים כלשהם, שפעמים רבות הם תוצאה של אלרגיה/רגישות-יתר. אם זה כאבי בטן, ראש, גב או אחרים, גזים, משקל יתר, עייפות, גירוד או פריחה בעור, נזלת, נטייה להתקררות, או מחלות כרוניות שונות, שבחלקן הגדול ישנם מרכיבים אוטואימוניים, שגם הם, בעצם, סוג של אלרגיה.
אנשים עלולים להיות אלרגיים או רגישים לכל דבר תחת השמש: כל דבר שיש לו ממשות כלשהי בעולמנו, כל חומר או תדר, עלול להפוך להיות אלרגן עבור אדם מסוים.

  •   חומרים שהגוף מייצר: הורמונים, אנזימים, נוירוטרנסמיטרים, חומצת קיבה, בסיס (במעי הדק), חומצות אמינו, חומצות שומן, פסולת מטבולית, ליחה, זיעה ועוד.
  •   מזונות: דגנים (במיוחד חיטה ותירס), פירות, ירקות, אגוזים וזרעים, (נפוץ במיוחד שומשום), חלב, ביצים, דגים ופירות ים, בשרים, קפה, קקאו וכל יתר המזונות…
  •   רכיבי מזון טבעיים שונים: סוכרים, חומצות אמינו, מלחים, מינרלים, שומנים, חלבונים שונים, שמרים, גלוטן, פנולים, סליצילאטים ועוד.
  •   רכיבי מזון מלאכותיים שונים: צבעי מאכל, חומרי הדברה, ממתיקים מלאכותיים, מלבינים, חומרים משמרים ועוד.
  •   גורמים סביבתיים כמו אבק, צמחים ואבקנים, עובש, זיהום אוויר, עשן סיגריות ואחר, כל גורמי מזג האוויר, חומרים קוסמטיים, בשמים, מים, (במיוחד מי בריכה) בעלי חיים, חרקים, סוגי קרינה, ריחות שונים, לַטֶקס, גומי, חומרי ניקוי, כימיקלים שונים ועוד.
  •   גורמים אחרים כגון סתימות אמלגם, תרופות, חיסונים, מקומות, בני אדם, מצבים (מאמץ, עייפות, רעב, מתח, לחץ, עומס, שינוי, רעש, טיסה, נסיעה ברכב, הפלגה ועוד. עד כה ידועים לנו על יותר ממאה מצבים שונים שהיוו אלרגנים עבור מטופלים)

 אלרגיה נוצרת באחת משלוש דרכים:

  •       אלרגיה/רגישות-יתר על רקע גנטי – האלרגיה (לא הנטייה) התקבלה בתורשה והיא יכולה (אם כי לא תמיד) לבוא לידי ביטוי בחשיפה הראשונה של הילד/ה לאלרגן. (כ- 10% מהאלרגיות).
  •       אלרגיה/רגישות-יתר על רקע ביוכימי – מחשיפה למזון מקולקל או מחשיפת יתר, שיגרמו למוח לחשוב שמדובר בחומר מסוכן/רעיל. (כ- 10% מהאלרגיות).
  •       אלרגיה/רגישות-יתר על רקע רגשי – זהו המצב הנפוץ ביותר. (כ- 80% מהאלרגיות). האדם נמצא במצוקה רגשית, מודעת יותר או פחות, קשה יותר או פחות. באותו זמן הוא בא במגע עם גורמים שונים – מזונות, רכיבי מזון, חומרים שהגוף מייצר, גורמים סביבתיים או אנרגטיים. המוח טועה לחשוב, שהגורמים איתם באנו במגע הם שגרמו למצוקה הרגשית ואז הוא מקדד אותם כמסוכנים ושולח את מערכת החיסון לתקוף ולסלק אותם = תגובה אלרגית.

אלרגיה עלולה להתבטא ברשימה ארוכה מאוד של תסמינים, תסמונות ומחלות, הרבה יותר משנהוג לחשוב. אנשים סובלים ממחלות ותסמינים שונים. נוטלים כדורים, עוברים מרופא לרופא, ממטפל למטפל ולא מצליחים למצוא פתרון אמיתי לבעיות שלהם. הם לא מעלים בדעתם שהגורמים לסבל הם בכלל אלרגיות ורגישויות שונות…
ברפואה המערבית מבחינים בין שלושה סוגים של תגובות כאלה:

  •   אלרגיה – מצב שבו התגובה כוללת יצור נוגדנים מסוג Ig – אימונוגלובולינים, בעיקר IgE  ו- IgG.
  •   רגישות יתר – מצב שבו חלה תגובה ללא נוגדנים מזוהים.
  •   אי-סבילות – מצב בו אנזים מסוים אינו פעיל, כמו אי-סבילות לקטוז (האנזים לקטאז) או חוסר G6PD.

מבחינתנו, ההבדלים הללו אינם מאוד משמעותיים. בשיטת אייפק ניתן לטפל בשלושת המצבים באופן דומה. עם זאת, אלרגיות קשות דורשות בדרך כלל יותר טיפולים מרגישויות-יתר או אי-סבילויות קלות.
פתרונות:
להוציא חיסונים, היעילים באחוזים נמוכים וכוללים תהליך ארוך מאוד לטיפול באלרגן בודד, מציעה הרפואה המערבים רק תרופות סימפטומטיות – בעיקר אנטיהיסטמינים וסטרואידים – שיוצרות תלות וחלקן גורמות לנזקים ארוכי טווח לגוף. גם ברפואה המשלימה קשה למצוא פתרונות יסודיים לתופעת האלרגיה.
שיטת IPEC (אייפק) מציעה פתרון חדשני ומצוין לכל תופעת האלרגיה, ללא קשר לאופי התסמינים המופיעים אצל המטופלים.
בשיטת אייפק אנחנו יודעים לזהות למה המטופל אלרגי ואז גם לבטל את האלרגיה. לתכנת מחדש את המוח כך, שיפסיק לראות את האלרגן כמסוכן ויפסיק לתקוף אותו, כך שהמטופלים שלנו חווים החלמה מהתופעה, אם לא לתמיד אז לפחות לשנים רבות, בכ-80% הצלחה.
 
תיאור מקרה:
ליה פ. הגיעה לטיפולי בגיל שנה וחצי, בדצמבר 2005, כשהיא מאובחנת עם אלרגיה לחלב ולביצים. באבחון גילינו גם רגישות לסוכרים, לחלבונים, לשומן חי, למינרלים, לאבק ולעובש. בסדרה בת 15 טיפולים טיפלנו בכל האלרגיות והרגישויות, בתום הטיפול החלה ליה לצרוך ביצים ומוצרי חלב ללא כל תגובה של הגוף. מאז, למיטב ידיעתי, לא חזרה הבעיה.
למכתב של הורי הילדה – אלרגיה לחלב ולביצים – מכתב מהורים מאושרים
  
אני מזמין אתכם להצטרף לקורסים שלנו וללמוד, תוך שנת לימודים אחת, איך לאבחן ולבטל אלרגיות ורגישויות-יתר ולהפוך למטפלים יעילים, שיכולים, במאמץ מינימלי, ליצור שינויים קבועים במצבם של מטופליהם ולהחזיר להם בריאות וחופש בחירה. לחצו כאן לפרטים

שתפו חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

פוסטים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה