מתכונים

המתכונים שאני מעלה כאן מבוססים על תזונה בריאה ואינטגרטיבית מתוך רצון לספק לגוף את כל המרכיבים החשובים, המזינים והבריאים.

אנשים תופסים בישול בריא כמורכב ודורש הרבה עבודה, אך למעשה זה יכול להיות פשוט, קל וזמין. המתכונים שאני מציע כאן מבוססים על מטבח צמחוני וטבעוני כשהבסיס הוא ירקות ופירות, ועל זה נוספים מרכיבים בריאים ומזינים כמו קטניות (עדשים תמצאו במתכונים רבים שלי), אצות, בורגול, אורז ועוד מיני מרכיבים.

מוזמנים לנשנש בעיניים ולמצוא מתכונים מגוונים ממנה ראשונה ועד קינוחים ומתוקים וטיפים שישדרגו לכם את המטבח בקלות.

מתכונים בריאים וקלים להכנה ממקורות שונים כגון מטבחו של זהר, מטבחה של שפית הבריאות אביטל סבג, ומהספר תזונה אינטגרטיבית

סנן לפי

ממרח תמרים ושקדים

המצרכים הדרושים ל-10 מנות: חצי כוס טחינה גולמית מלאה חצי כוס שקדים רבע חבילה של תמרים ללא גלעין כף שמן קוקוס אופן ההכנה: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון , טוחנים גס מגישים על פרוסה מקמח כוסמין או שיפון מלא. רצוי להכין טוסט מהלחם, יותר קל לעיכול מתכון מאת אביטל סבג Summary Recipe Nameממרח תמרים

קרא עוד

גלידת בננות

המצרכים הדרושים לכמות של 10 איש: 10 בננות רכות 2 כפיות אבקת חרובים 2 כפות סילן כף קוקוס 2 כוסות חלב סויה חצי לימון סחוט 3 כפות טחינה גולמית אופן ההכנה: לאחד את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מירקם אחיד, מעבירים לכלי, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים וצימוקים, לערבב בכף. להקפיא בתבניות קרח. מתכון מאת ד”ר

קרא עוד

שוקולד אמיתי

המצרכים הדרושים: 1 כוס שמן קוקוס או חמאת קקאו 1.5 כוס אבקת קקאו (אפשר לערבב חצי כוס אבקת חרובים וחצי כוס אבקת קקאו) 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי או דבש אופן ההכנה: להמיס את חמאת הקקאו על אש נמוכה לערבב הכל יחד בקערה: אבקת קקאו להוסיף מייפל או דבש להוסיף חמאת קקאו/קוקוס מומסת לערבב, להעביר לתבנית,

קרא עוד

עוגת תבלינים ממותקת בסילאן

המצרכים הדרושים: 2 כוסות קמח כוסמין רבע כוס סילאן ללא סוכר (או דבש) שקית אבקת אפייה כפית קינמון 3 פרחי ציפורן כפית אגוז מוסקט כוס שמן זית כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים 4 ביצים אורגניות אופן ההכנה: מערבבים את כל היבשים יחד. מקציפים  במערבל את הביצים ומוסיפים  להם בהדרגה את כל החומרים הרטובים. מוסיפים ליבשים

קרא עוד

עוגת גזר טבעונית

המצרכים הדרושים: 4 גזרים 2 כוסות קמח כוסמין שקית אבקת אפיה כוס צימוקים כוס אגוזי פקאן טחונים כפית קינמון חצי כוס שמן קוקוס כוס רסק תפוחים כוס טחינה גולמית כפית וניל חצי כוס מייפל טהור כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות אופן ההכנה: מערבבים את כל היבשים יחד, במידה ושמן הקוקוס מוצק (קורה לרוב בחורף כשקר),

קרא עוד

פיתות זעתר-שומשום מקמח מלא

המצרכים הדרושים: 4 ספלים קמח מלא כפרי לאפיית לחמים 4 ספלים קמח בהיר לאפיית לחמים 30 גרם שמרים 3 ספלים מים כף מלח ים 2 כפות שמן זית 2 כפות סילאן תערובת תבלין זעתר: חצי כוס זעתר, חצי כוס שמן זית, כפית מלח ים גס אופן ההכנה: מערבבים את החומרים הרטובים תחילה ומוסיפים בהדרגה את

קרא עוד

פלאפל מבטטה

זוהי גרסת גורמה לפלאפל המוכר. שיחקנו כאן עם חומרים נוספים ובמקום הטיגון הלא בריא, אנו אופים אותו בתנור. המצרכים הדרושים: 2 בטטות 200 גרם גרגרי חומוס יבש אחרי השריה של לילה 1 בצל 3 שיני שום חצי כפית מלח ים אפור צרור כוסברה טרייה או פטרוזיליה חצי כפית קארי או חוויג’ למרק חצי כפית פלפל

קרא עוד

תבשיל חומוס מבית אמא

המצרכים הדרושים ל-8 מנות: 500 גרם חומוס קטן אורגני חב’ פטרוזיליה בצל גדול 6 שיני שום 2 עגבניות אורגניות טריות כפית פלפל שחור גרוס עבה כפית כרכום כפית וחצי כמון כף מלח ים 2 פלפלים טריים חריפים שמן קוקוס אופן ההכנה: להשרות את החומוס למשך הלילה. להכניס לסיר לחץ למשך שעה עם כמות של מים

קרא עוד

סלט חומוס ביתי ללא חומרים משמרים

המצרכים הדרושים: חצי ק”ג גרגרי חומוס כוס טחינה גולמית משומשום מלא ולא קלוי 2 שיני שום לימון סחוט כפית מלח ים 2 כפות שמן זית כפית כמון אופן ההכנה: עוברים על גרגרי החומוס ומנפים גרגרים פגומים ואבנים. שוטפים היטב עד שהמים נעשים שקופים. משרים את גרגרי החומוס ל-12 שעות (קיימים בישראל מספר סוגים של חומוס,

קרא עוד

מרק עדשים

המצרכים הדרושים: 2 קילו  עדשים שחורים קטנים 2 חבילות סלרי אמריקאי 3 פרסות (כרישה) 4 לפת 10 שיני שום 3 עגבניות 2 אצבע גי’נג’ר 3 כפיות כמון 2 כפיות פלפל 3 כפיות קארי 2 כפיות מלח ים גס חצי חבילה פטרוזליה חצי חבילה כוסברה כף שמן זית מים מעל גובה המצרכים (כ-6 ליטרים) אופן ההכנה:

קרא עוד

מג’דרה מאורז עגול/בסמטי מלא ועדשים מונבטות

המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים: 200 גרם עדשים ירוקות 500 גרם אורז מלא עגול או בסמטי מלא חבילת כוסברה 3 שיני שום 1 כפית קארי 2 כפות כמון 2 כפיות מלח גס אפור כפית פלפל שחור גרוס 2 כפות שמן זית סיר בישול לכמות של 2-3 ליטר 2 ליטר מים רותחים אופן ההכנה: משרים

קרא עוד

אצה צצה גינתית עונתית

המצרכים הדרושים ל-6 רולים: 6 אצות נורי גזר מלפפון או זוקיני נבטי מאש סלק לפת חסה משי ירוק חבילת טופו בצל ירוק עלי נענע כוסברה 3 כפות רוטב סויה להכנת המטבל: 1/3 כוס רוטב סויה אורגני 2 כפות שמן שומשום 2 כפות מיץ לימון 1 כף שמן זית 1 פלפל צ’ילי תאילנדי 1/4 כוס קשיו

קרא עוד

סלט קוסקוס מלא עם תרד

המצרכים הדרושים: כוס בורגול מלא או קוסקוס מלא גס כוס פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ גס רבע כוס נענע טרייה קצוצה דק 2 שיני שום 1/2 פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר כוס תרד כף שומשום מלא בצל סגול חצי ראש ג’ינג’ר 2  לימונים סחוטים רבע כוס שמן זית ברנע כפית

קרא עוד

רוטב פסטו הודי

המצרכים הדרושים: חבילת כוסברה חבילת בזיליקום כוס עלי נענע כוס שקדים פלפל צ’ילי טרי 6 שיני שום כפית מלח ים גס אטלנטי 3 כוסות שמן זית אופן ההכנה: משרים את כל העלים במים למשך רבע שעה, שוטפים היטב ומייבשים. מכניסים את כל המוצרים למג’מיקס או פוד פרוססור שטוחן למשך כמה דקות. מתכון מאת אביטל סבג

קרא עוד

סלט יוגי צבעוני

המצרכים הדרושים: 5 גזרים 4 צנון גדול נבטים שונים 3 כפות שמן זית 3 כפות שמן שומשום חצי חבילה בצל ירוק 2 לימון 1 שן שום חצי כפית מלח אופן ההכנה: לגרד במגרדת את הגזרים והצנון. לקצוץ את הנבטים והבצל הירוק כמה שיותר קטן. לערבב את כל התבלינים עם שמן זית ולימון סחוט. למעוך את

קרא עוד

קדירת ירקות בניחוח קוקוס

המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים: 4 תפוחי אדמה בצל לבן 4 גזרים 4 פרחי כרובית בצל ירוק חבילה 2 פלפל אדום 5 שיני שום 2-3 כפיות קארי כפית פלפל שחור כפית מלח גס אפור חצי כוס ריחן כף שמן קוקוס אורגני חבילת טופו אופן ההכנה: שוטפים היטב את כל הירקות. ירקות אורגניים אין צורך

קרא עוד

אורז בסמטי מלא עם פטריות שיטאקי ושמיר

המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים: חצי ק”ג אורז בסמטי 2 בצל גדול 3 שיני שום 4 פטריות שיטאקי טריות 2 כפות שמן זית חבילה שמיר כפית פלפל שחור כפית מלח ים גס אפור כפית כורכום 4 כוסות מים כף רוטב סויה אופן ההכנה: שוטפים היטב את האורז ומשרים למשך שעה עד שמונה שעות. קוצצים

קרא עוד

ממרח עדשים

כוס וחצי עדשים או אפונה ירוקה מיובשת – להשרות במים ל-8 שעות. לשפוך את המים. להוסיף מים חדשים ולבשל עד שמתרכך (זמן קצר). שני בצלים לא גדולים, או יותר למי שאוהב, לטגן אותם בנפרד עם שמן זית או שמן קוקוס. שני ראשי שום למי שאוהב. חצי כוס אגוזי קשיו, אגוזי מלך, או חצי גוש טופו. לשים בבלנדר יחד

קרא עוד
Scroll to Top
דילוג לתוכן